Osobitná kontrola na cestách Bratislavského kraja 21.1.2014

20.01.2014 Bratislava

S cieľom pozitívneho ovplyvnenia dopravno-bezpečnostnej situácie sa počas zajtrajšieho dňa hliadky Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave vo zvýšenej miere zamerajú na kontrolu bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a dodržiavanie jej pravidiel vodičmi na cestách Bratislavského kraja.
Pozornosť policajti zamerajú predovšetkým na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidiel v súvislosti s porušením povinností ustanovených v § 6a zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke (kontrola objektívnej zodpovednosti). Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale rozhodnutie o uložení sankcie im príde domov.
Kontrolovať budeme aj dodržiavanie zákazu požívania alkoholu vodičmi pred a počas jazdy ako aj ostatných pravidiel cestnej premávky. Počas kontroly sa hliadky dopravnej polície zamerajú aj na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi s osobitným dôrazom na používanie ochranných a reflexných prvkov alebo oblečenia reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti a rešpektovanie ustanovení pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov voči chodcom.
 
Karina Považanová
oddelenie komunikácie a prevencie 
 

Vyberte región